If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам дали си забравил или изобщо не си ги гледал, ама тия апарати са с по четри бутала. Имах Москвич 12 години и това му беше една от силните страни. Карал ме е да намалявам силата на сервото, едно също много добро решение при Москвич.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Не знам дали си забравил или изобщо не си ги гледал, ама тия апарати са с по четри бутала. Имах Москвич 12 години и това му беше една от силните страни. Карал ме е да намалявам силата на сервото, едно също много добро решение при Москвич.
Помня ги. На Вартбурзите също са 4 бутални. Ма буталцата им са като напръстници и почти никога не работят и 4-те. Жигата обаче спира в пъти по-добре от Варга или Космич. По-кола си беше и тогава и сега. Все пак произхожда от Фиат.
Иначе по темата всичко добре, ма в тия архаичните апарати (от соц возила) не влиза нито един нормалин диск. Нито диаметър събират, нито демелина на диска (вентилиран не влиза).
Аз бая съм го мислил и единствения приличен, културен и горе-долу лесен вариант е да се вземе наготово 2-бутално Брембо от 75-ца, което влиза директно на ушите но 33-ковия шенкел. После обаче трябва да се изнамери подходящ диск, защото на 75-цата няма нищо общо диска, нито като захват, нито като ЕТ на самият диск. А накрая и няма да влиза всяка джанта. но все пак това е единственият начин 33-ката да започне да спира горе-долу добре и да влиза 14-ка джанта.
Са малко ще ме оплювате, че в темата се споменават апарати от Опел, нооо.... това изглежда най-евтиния и безболезнен вариант. Има и лоши страни - апаратите и дисковете идат тежички, но две убафф/евтин нема.
Ако ми остане време ще преведа важните постове за тези, които не го употребяват ингилийзкия.
Са малко ще ме оплювате, че в темата се споменават апарати от Опел, нооо.... това изглежда най-евтиния и безболезнен вариант. Има и лоши страни - апаратите и дисковете идат тежички, но две убафф/евтин нема.
Ако ми остане време ще преведа важните постове за тези, които не го употребяват ингилийзкия.
Аз също съм проверил този вариант, но въпросните апарати от Опел също не се намират много лесно. Аз все още си търся Опелски.
Такаа....И за спирачките вече имам ясна концепция(то даже и цялата кола взе да се оформя малко по малко,но само на теория),и на окачване мисля да наблегна много,но до там имам малко време,за сега да тръгне колата....Та в този ред на мисли,искам да потърся още малко 16V,не да се спирам на първия изкочил варянт...За това още веднъж да си кажа: Ако някои има нещо в предвид или продава да казва.Четох за един двигател тука в форума,бил в гърция в морга в Серес.Само,че се га не мога да намеря темата нещо...Ако някои си спомня за какво ставаше въпрос моля да пише,че просто нямам търпение да си я подкарам колицата...
Поздрави!
Такаа....И за спирачките вече имам ясна концепция(то даже и цялата кола взе да се оформя малко по малко,но само на теория),и на окачване мисля да наблегна много,но до там имам малко време,за сега да тръгне колата....Та в този ред на мисли,искам да потърся още малко 16V,не да се спирам на първия изкочил варянт...За това още веднъж да си кажа: Ако някои има нещо в предвид или продава да казва.Четох за един двигател тука в форума,бил в гърция в морга в Серес.Само,че се га не мога да намеря темата нещо...Ако някои си спомня за какво ставаше въпрос моля да пише,че просто нямам търпение да си я подкарам колицата...
Поздрави!
Като минеш Кулата и караш направо, точно преди Серрес има едно Т - образно кръстовище, където пътя завива на дясно за Солун ,а на ляво за Серрес. Точно на това кръстовище е въпросната морга. Там има и един огромен ротвайлер, но е пълен мързел и само гледа някой да го чеша и гали.
Добри мотори имаше и в Драма, на изхода за Кавала. Нея също ще я познаеш лесно, защото пред нея минаваш през изоставена жп линия!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Като минеш Кулата и караш направо, точно преди Серрес има едно Т - образно кръстовище, където пътя завива на дясно за Солун ,а на ляво за Серрес. Точно на това кръстовище е въпросната морга. Там има и един огромен ротвайлер, но е пълен мързел и само гледа някой да го чеша и гали.
Добри мотори имаше и в Драма, на изхода за Кавала. Нея също ще я познаеш лесно, защото пред нея минаваш през изоставена жп линия!
Е ще се ориентирам.Благодаря за инфото,само още едно въпросче: Двигателите се дават с комп и инсталацията към него нали? И май бях разбрал,че по 300 евра им търсят...Чакам аз тука отговор за едно 16V имало от Пловдив,ако не ще има една екскурзиика до Гърция....
Не, от Омега или нещо подобно, по-архаично. На калибрата междуболтовото разстояние на ушите на супортите.мисля, че е 100 или 110мм. При 33-ката е 75мм. Освен това захвата на Калибра, Вектра, Астра и др. по-съвременни Опели е като на Фиат. Резбата за болтовете е в съпорта, и ушите на шенкелите са проходни. При тях супорта седи откъм диска, а при 33 е точно обратното.
тия банджо връзки са супер ташак. така като сте почнали, разкажете и за задните спирачки от барабани на дискове как става и с какви апарати и съпорти.
Апаратите и дисковете са лесни. Взимаш ги от 145/6
Трудно се намират главини с шенкели от 33-ка фабрични за дискове. Без тях нищо не може да се направи.
Такаааааа....След обстоен преглед решихме с колегите от сервиза,че ще си имам 33-ка за части...Оо не въобще няма да си закривам хубавата темичка аз,даже ще отворя още една,ама в друг раздел на форума ... А тази тема си остава защото съм хвърлил око на ето това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...092&f1=details , ще карам аз 16V и това е... Моята много искам да я стегна ама просто ми се кара а и лошото време вече е факт...Ще и пусна една тема за части ако някой се интересува ще я намери в раздел-Продава-Авточасти и аксесоари...А темата си остава активна,100% ще има още една 33-бегачка освен на Крис във форума ....
Поздрави!!!
Comment